Facebook hesabınızı kalıcı veya geçici olarak nasıl silebilirsiniz? - Blog - Everest Medya Yazılım Seo Hizmetleri

 0850 302 26 31

Facebook hesabınızı kalıcı veya geçici olarak nasıl silebilirsiniz?

Milyonlarca Facebook kullanıcısı, verilerinin bilgisi veya rızası olmadan verilerinin toplandığı Cambridge Analytica skandalı sonrasında, Facebook hesaplarını silerek, insanların tamamen kendi bağlantılarını kesmeleri ve özel hayatlarının kontrolünü yeniden ele geçirmeleri için giderek artan bir çağrı var.

Cambridge Analytica ve Facebook veri skandalı: Bilmeniz Gerekenler
Ancak, hesap seçenekleriniz arasında trolle zaman harcadıysanız farkedeceğiniz gibi, göründüğü kadar basit değil. Kişisel verilerinizi yedeklemek için biraz çaba harcar, sonra kendinizi siteden tamamen siler.

Facebook'u arkadaşlarınızla iletişim halinde tutmak için kullanmaya devam etmek istiyorsanız ancak verilerinizin uygulama geliştiricilerinizle paylaşılmasını istemiyorsanız, Facebook hesabınızı üçüncü taraf sitelerden çıkarabilirsiniz. 

Hesabınızı tamamen kaldırmaya hazır değilseniz, kendinize bir mola vermek için kendi hesabınızı geçici olarak askıya alabilirsiniz. Bu, verilerinizin hiçbirini silmez

1. Hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakın
Sadece bir mola vermek ya da sosyal medya olmadan çalışmaya hazır olup olmadığınızı görmek ister misiniz? Hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak profilinizi devre dışı bırakır ve adınızı paylaştığınız şeylerin çoğundan kaldırır (yine de grup mesajları gibi birkaç yerde görünebilir).

Başlık çubuğundaki aşağı oku tıklayın, ‘Ayarlar’ı seçin ve Hesabımı yönet’ ’in yanındaki‘ Düzenle’yi tıklayın. Aşağı kaydırın ve Hesabımı devre dışı bırak ’ı tıklayın ve şifrenizi onay olarak girin. Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için tekrar giriş yapın.

Hesabınızı silmeden önce verilerinizi yedeklemek akıllıca olacaktır. Sürecin tamamlanması biraz zaman alabilir - özellikle de çok sayıda fotoğraf ve video yüklediyseniz.

2. Verilerinizi indirin
Bir süredir Facebook kullanıyorsanız, binlerce yayın ve sunucunun yanı sıra sunucularında kayıtlı yüzlerce fotoğraf ve video olabilir. Facebook, Facebook'ta oturum açmak için kullandığınız IP adresleri, reklamlara tıklattığınız tarihler ve saatler ve hesap durumu geçmişi bilgilerini de depolar.

Hesabınızı silmeden önce, Facebook başlık çubuğundaki aşağı oku tıklayarak, ‘Ayarlar’ı seçip Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin’ seçeneğini tıklayarak yedekleyin. Hesabınız gittikten sonra bunu geri alamayacaksınız.

Social Book Post Manager, fotoğraflarınızı, yayınlarınızı ve etiketlerinizi toplu olarak silmenizi, Facebook'taki izlerinizi silmenizi kolaylaştıran bir Chrome uzantısıdır

3. Fotoğrafları ve yayınları sil
Tüm yayınlarınızın ve fotoğraflarınızın siteden kaldırılması 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin üç ay boyunca askıda kalmasını istemiyorsanız, hesabınızı silmeden önce her şeyi kendiniz silerek bir başlangıç ​​yapın.

Social Book Post Manager, birden fazla Facebook yayınını bir kerede silmenizi sağlayan bir Chrome eklentisidir. Yukarıdaki talimatları kullanarak verilerinizi yedekleyin, ardından eklentiyi yükleyin, Facebook Etkinlik Günlüğüne gidin ve belirli bir filtre seçin ('etiketlendiğiniz gönderiler' gibi).

Social Book Post Manager simgesini tıklayın ve belirli bir metin dizesini ve / veya tarih aralığını arayın. Ölçütlerinizle eşleşen gönderiler sarı renkle vurgulanacak ve 'Sil' düğmesine tıklanarak silinecektir. Silindikten sonra onları geri yükleme yolu yoktur.

Şifrenizi girdikten sonra geri dönüş yok

4. Facebook hesabınızı tamamen silmek için
Facebook hesabınızı bir kez ve herkes için silmeye hazır mısınız? Her şeyi yedekledikten ve hemen kaldırılmasını istediğiniz tüm yayınları ve fotoğrafları sildikten sonra, Facebook'un hesap silme sayfasını ziyaret edin (Facebook bunu yapmaya çok istekli değil, bu nedenle ayarlar menüsünden kolayca erişilemez) ve 'Sil'i tıklayın. hesabım'.

Facebook’un sunucularından silinmesi için 90 gün sürebilir, ancak düğmeyi tıkladığınız andan itibaren erişilemez.

Tarih : 24.3.2018
Yorum Yaz
Ad-Soyad:
E-Mail :
Mesaj:
En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.
Güvenlik:
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.